donderdag 16 augustus 2012

tonijnmuffin.

Recept
30 min., 6 personen
1 blikje tonijn                          muffinvorm 6st.
1/2 ui                                      
2 snoeptomaatjes                    
verse bieslook
philadelphia (naturel of kruiden)2 eieren
geraspte kaas
melk
6 plakken bladerdeeg
boter

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).

Snijd de ui, snoeptomaatjes en bieslook fijn.
Vet de muffinvorm goed in met boter.

Klop de eieren met een kleinscheutje melk los.
Giet het blikje tonijn af en breng de tonijn op smaak met peper en zout.

De plakken bladerdeeg drukt men in de muffinvorm en snijd overtollig bladerdeeg eraf.
Houdt hierbij wel 1,5 cm over zodat er een mooie rand overblijft.

Verdeel de tonijn naar smaak in de 6 vormen en verdeel daarbij ook de tomaat, ui en bieslook.
Doe een klein schepje philadelphia erbij.

Verdeel daarna het losgeklopte ei en wat geraspte kaas over de vormpjes en stop het in de oven.

Dit ongeveer 15 min tot het bladerdeeg goudbruin ziet en het ei is gestolt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten