dinsdag 8 mei 2012

spicy garnalen kroket




Recept
2 uur, 6 stuks.
50 gr boter 4 st. bieslook
100 gr bloem 100 ml visbouillon
2 blaadjes gelatine 5 beschuiten
150 gr garnalen amandelen
40 gr jonge kaas 2 eiwitten

3 champignons
sambal badjak
zout
peper
Hak de garnalen, bieslook, kaas en champignons met behulp van een keuken machine in kleine stukken.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verhit een kleine pan en smelt de boter.
Voeg hierbij het mengsel van garnalen, bieslook, kaas en champignons en bak 2 minuten op laag vuur mee.
Voeg nu 50 gr bloem toe en laat deze gaar worden.
Daarna de visbouillon voorzichtig toevoegen en zorg dat er een glad geheel ontstaat.

Haal dan de pan van het vuur en voeg de gelatine toe (eerst uitknijpen!).
Goed mengen met het mengsel en plaats het geheel 1 uur in de koelkast. 
Maak de beschuiten en amandelen klein met behulp van de keukenmachine en verdeel op een bord.
Klop de eiwitten los.
In een ander bakje houdt men de overige bloem gereed en strooi ook wat op het aanrechtblad.
Haal de vulling uit de koelkast en verdeel in gelijke porties.
Draai gelijke cilinders en haal deze door de bloem, het eiwit en het beschuit/amandel paneermeel.

Bak de kroketten af op 180 graden tot ze boven drijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten