dinsdag 8 mei 2012

geitenkaasballetjes





geitenkaasballetjes met frambozensaus
Recept
6 personen, 75 minuten.
100 gr. geitenkaas
5 blaadjes munt
25 gr. bloem
50 gr. boter
Half blokje tuinkruiden bouillon
100 ml lauw water
80 gr. kogelbiefstuk
5 beschuiten, verkruimt
50 gr. pijnboompitten
1 ei, losgeklopt
Peper
Zout


Los de bouillon op in lauw water.
Maak een roux van 25 gr boter en de bloem. Zorg dat de bloem gaar wordt.
Voeg de bouillon geleidelijk toe en roer tot een gladde dikke saus. Kijk uit voor klonten.
Haal de pan van het vuur.
Verkruimel de geitenkaas boven het mengsel en roer goed door tot alles opgenomen is.



Snijd 3 munt blaadjes fijn en voeg toe.Peper en zout na smaak toevoegen. Goed proeven.
Laat het mengsel in de koelkast goed afkoelen.
+- 1 uur; zo vormt zich een goed samenhangend deeg.

Braad de biefstuk met wat peper en zout in de rest van de boter. 
Stop de biefstuk in de blender en vorm een grof gehakt.
Haal het geitenkaasdeeg uit de koelkast en vorm een worst.
Verdeel het deeg in 6 delen en rol uit in een rondje. Zorg dat het deeg niet dunner is dan 0,5 cm.
Stop het biefstukgehakt in het deeg en vorm een balletje.
Meng de pijnboompitten en de overige muntblaadjes in een blender tot een kruim. Plaats op een bord.
Haal de balletjes een voor een door het losgeklopte ei, de pijnboompitten en het beschuit.
Nogmaals door het ei en het beschuit.
Frituur de balletjes op 170 graden tot ze drijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten