Tja, veel lekkerder kun je ze eigenlijk niet maken.
Of toch wel? Ja hoor!
Recept
60 min., 4/6 pers.
Ingredienten
Brownie-mix of 125 g extra pure chocolade
en de toevoeging
op het pak.. 225 boter au bain-marie
4 eieren
125 g rietsuiker
125 g fijne kristalsuiker
50 g gezeefde bloem
20 g gezeefde ongezoete cacao
100 g Oreo koekjes
(eventueel witte chocola of nougat)
Bereiding
Mix de brownie-mix zoals op het pak staat aangegeven of maak je eigen brownies.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bekleed een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier.
Hak 125 g extra pure chocolade fijn en smelt de stukjes met 225 boter au bain-marie.
Roer voorzichtig met een spatel.
Klop 4 eieren in een kom met 125 g rietsuiker en 125 g fijne kristalsuiker totdat de bereiding dikker wordt en schuimig is.
Roer daarna het geheel door het chocolade-botermengsel.
Voeg vervolgens 50 g gezeefde bloem en 20 g gezeefde ongezoete cacao toe.
Schenk de helft van de bereiding in de vorm en leg hierop de Oreo koekjes. Eventueel extra stukjes witte chocola of nougat toevoegen.
Schenk de rest van de bereiding in de vorm en bak vervolgens 30 minuten in de oven, totdat de punt van een mes die in de brownie wordt gestoken er droog uitkomt. Laat de brownie afkoelen op een rooster en snijd er daarna vierkante brownies van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten