woensdag 6 juni 2012

venkelvla.

"Vooral Italië is van oorsprong een venkelland, hier wordt 6 à 7 kilo per hoofd van de bevolking geconsumeerd ten opzichte van 2 à 3 ons in Nederland. Ze kennen daar de veelzijdigheid van venkel en waarderen de typische smaak van venkel (anijs).
Een groep venkelteelers in Nederland wil daar verandering in brengen en zij vragen jullie een concept te bedenken met gerecht om de veelzijdigheid van deze mooie groente te laten zien. Doel is om meer afzet te creëren op de markt."
Trend
Neo-fastfood: van vette hap naar kwaliteitssnack.
vlenk verpakking
Fastfood ging altijd samen met 'slecht' maar we zien tegenwoordig dat 'fast' ook samengaat met 'goed' en zelfs met 'slow' want het hóeft niet meer snel.
neo-snacken is de variatie op de traditionele snack met minder calorieën en vet.

Recept
20 min, 1/2 liter
Dessert
Ingrediënten
150 ml Melk
Venkel knol
1 Ei
20 gr. Suiker
10 gr Maizena

150 ml Slagroom
Maak de venkel schoon en snijd hier kleine stukjes van.
Laat de melk met de stukjes venkel aan de kook komen zodat de smaak van de venkel goed in de melk trekt.
Zeef de venkel uit de melk en stop de melk daarna weer terug in de pan.

Klop het ei zeer goed tot het lichter van kleur en schuimig is.
Voeg de suiker en maïzena toe en klop het mengsel tot het weer schuimig en zonder klontjes is.
Klop nu 3 eetlepels van de hete melk door het eimengsel, herhaal dit nog 2 keer.
Giet nu onder zeer goed kloppen het eimengsel door de warme melk en verwarm deze langzaam tot de vla is gebonden en het bindmiddel gaar is.
Laat de vla afkoelen.

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel deze door de vla.
Eventueel een dopje pernod of sambuca toevoegen om de anijs smaak nog meer naar voren te laten komen.
Serveren met karamelslagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten