dinsdag 8 mei 2012

vega burger


Recept
1 uur, 4 stuks.
200 gr tofu
30 gr shiitakes
20 gr oesterzwammen
40 gr rode paprika
50 gr jonge kaas
1 lente ui
2 eieren
2 tl peper
2 tl zout
1 tl sambal badjak
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl Kerrie
1 tl Paprikapoeder
100 gr paneermeel

Tofu in kleine stukjes breken.
De shiitakes, oesterzwammen, rode paprika en de jonge kaas in blokjes snijden.
Alle kruiden en de gesneden groenten en kaas toevoegen.
Voeg de sambal toe .
Voeg hierna de eieren en de paneermeel toe en kneed tot een grote bal.
Strooi op een bord nog wat paneermeel.
Draai stevige ballen van het mengsel en druk deze plat tot een mooie burger.
Haal de burger door de paneermeel.
Laat ondertussen de pan met boter warm worden op laag vuur.
Bak de tofuburgers tot ze goudbruin zijn.
Serveer op een kaas/ui broodje, met tomaat ui en ketchup.

Kaas/ui broodje
Witte puntjes, ingesmeerd met ei met daarop geraspte kaas en stukjes lente ui.
Paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is, op 125 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten